Onze honden

Megan (20 augustus 2003):

Megan is een hond die van nature alle dekking opzoekt, uit jaagt en het aanwezige wild losmaakt. Tevens is zij een hond die goed train baar is. Deze combinatie maakt dat het een geweldige hond is om mee te jagen en veldwedstrijden te lopen.

Dit resulteerde in het seizoen 2006-2007, dat al op 3 jarige leeftijd vier van de zes, in Nederland georganiseerde nationale en internationale veldwedstrijden werden gewonnen. Hiermee werden het CACT en het CACIT behaald. Door deze prachtige prestatie behaalde Megan dat seizoen ook de titel “Veldwedstrijd kampioen 2006”.

In het daaropvolgend seizoen, 2007-2008, werd eveneens het CACT behaald en kon door aanvulling met een ZG kwalificatie op een CACB wedstrijd, de titel “Nederlands werkkampioen” worden bijgeschreven.

In het seizoen 2009-2010 werd Megan door nieuw behaalde resultaten “Veldwedstrijd kampioen 2009”. In dat zelfde jaar werd Megan op de Coupe d’Europe voor Spaniels in Frankrijk vice Europees Kampioen.

In haar laatste wedstrijdseizoen bekroonde Megan haar mooie carrière door het winnen van de Coupe d’Europe voor Spaniels in Nederland.

 

Crystel of the South-West County (8 mei 2011):

Crystal is een bijzonder leuke hond, een goede jachthond, maar geen wedstrijdhond. In het contact met ons, doet zij ons erg aan haar oma, Sweet Gwen of Dashhill denken.

Zoals met al onze honden hebben we ook met Crystal spaniël training doorlopen. Daarna hebben we zowel jeugd- als nationale- kampioenschapsveldwedstrijden gelopen, echter mist zij de extra passie die nodig is om op wedstrijden een rol van betekenis te kunnen spelen.

Als jagende hond in de jacht functioneert zij prima. Zo weet zij soms op verassende wijze konijnen los te maken, waar je al geneigd ben om haar weg te roepen, van de plaats waar ze aan het werken is.

 

Ashley (29 mei 2012):

Ashley is een dochter van Annabel of the South-West County, zus van “onze Abbey”. De vader van Ashely, Iron Flynn, is een mooi en hard jagende reu die de zwaarste dekking met geweld uit werkt. Ashley heeft een wat ranke bouw, maar ook zij doet haar werk in de zwaarste dekking prima. Krassen van bramen of duindoorn deren haar niet.

In mei 2016 heeft Ashley een nestje gehad waar 7 prachtige pups uit voort gekomen zijn.

Ashley heeft meerdere seizoenen in de open klassen achter de rug met wisselende resultaten.  In het seizoen 2017-2018 laat Ashley in de eerste Nationale Kampioenschapsveldwedstrijd op Ameland haar klasse zien. Ashley werkt goed in de zware dekking en wordt beloond met een 2 U RCACT.

 

Daisy of the South-West County (19 mei 2016):

Daisy is onze nieuwe aanwinsten uit het nestje van Ashley.

De vader van deze prachtige pups is Wynn of Dashhill.

Daisy gaat in het seizoen 2017 voor het eerst kennis maken met de jacht. Teven is er in dit seizoen op Jeugdveldwedstrijden ingeschreven.