Onze honden

Klik op de naam van de hond om de stamboom en overige gegevens te zien in de database van de Engelse Springer Spaniel Club Nederland

 

Gunner of the South-West County, Jill (13mei 2021)

Een dochter van Daisy OTSCW en Helmsway Hero.  Vollop in training voor de Certificaatdagen.

Foto’s door Diana Marijnissen-Fens

Cinderella, Gaia (28 december 2020)

Gaia is een teef die wij uit Denemarken gehaald hebben. Zij komt uit jacht en Field Trial Lijnen die zeer succesvol zijn. Een hond vol passie waar we de komende tijd mee aan de slag gaan om dat in goede banen te leiden. Heeft inmiddels in het afgelopen jachtseizoen gedoseerd mee mogen jagen.

Foto’s door Diana Marijnissen-Fens

Daisy of the South-West County (19 mei 2016):

Daisy is een dochter van Wynn of Dashhill x Ahsley

Een hele fijne hond om mee te jagen en heeft leuke resultaten op veldwedstrijden behaald. Gaat van nature de zwaarste dekking in en werkt die dekking mooi uit.

 

Ashley (29 mei 2012):

Ashley is een dochter van Annabel of the South-West County, zus van “onze Abbey”. De vader van Ashely, Iron Flynn, is een mooi en hard jagende reu die de zwaarste dekking met geweld uit werkt. Ashley heeft een wat ranke bouw, maar ook zij doet haar werk in de zwaarste dekking prima. Krassen van bramen of duindoorn deren haar niet.

In mei 2016 heeft Ashley een nestje gehad waar 7 prachtige pups uit voort gekomen zijn.

Ashley heeft meerdere seizoenen in de open klassen achter de rug met wisselende resultaten.  In het seizoen 2017-2018 laat Ashley in de eerste Nationale Kampioenschapsveldwedstrijd op Ameland haar klasse zien. Ashley werkt goed in de zware dekking en wordt beloond met een 2 U RCACT.

 

Crystel of the South-West County (8 mei 2011):

Crystal is een bijzonder leuke hond, een goede jachthond, maar geen wedstrijdhond. In het contact met ons, doet zij ons erg aan haar oma, Sweet Gwen of Dashhill denken.

Zoals met al onze honden hebben we ook met Crystal spaniël training doorlopen. Daarna hebben we zowel jeugd- als nationale- kampioenschapsveldwedstrijden gelopen, echter mist zij de extra passie die nodig is om op wedstrijden een rol van betekenis te kunnen spelen.

Als jagende hond in de jacht functioneert zij prima. Zo weet zij soms op verassende wijze konijnen los te maken, waar je al geneigd ben om haar weg te roepen, van de plaats waar ze aan het werken is.

Inmiddels is Crystel met onze zoon Marco mee verhuisd en houdt Marco gezelschap.