Puppy’s

Februari 2024

Bij de volgende loopsheid van Gaia (Cinderella) willen wij een nestje fokken. De reu die wij daarvoor uitgezocht hebben is “Excalibur of the South-west County”.

De virtuele stamboom van deze combinatie vindt u onder deze link: trial mating – English Springer Spaniel pedigree database (pedigreedatabaseonline.com)

Mocht u interesse hebben, neemt u dan contact met ons op via de contactpagina.

19 april 2023

Paaspuppy’s geboren uit de combinatie Basil X Daisy Of The South-West County, 4 reuen en 4 teven. Na een goede bevalling maken Daisy en de puppy’s het goed. Opdracht voor de komende dagen is slapen, eten, slapen, eten, sl……….
inmiddels ………………….

5 september 2022

We hebben verschillende verzoeken voor pups gehad. Bij voldoende interesse en daar begint het wel naar uit te zien, zullen we in het bij de eerstvolgende loopsheid van Daisy een nestje fokken. We hebben een reu op het oog, maar daarover later meer.

Mocht je interesse hebben, maak het bekend via het contactformulier en we nemen contact met je op.


Puppy’s 13 mei 2021

In de voorbereiding naar het 2e nestje van Daisy, waren we terecht gekomen op een reu uit Denemarken, Helmsway Hero. Deze reu hadden we zien werken op een film van het Deense Championship 2019 en was uiteindelijk de winnaar van die 2 daagse wedstrijd.

In de aanloop naar de loopsheid van Daisy werd al snel duidelijk dat door de Corona perikelen een dekking in Denemarken best lastig kon worden. Uiteindelijk met wat hulp van o.a. de reu eigenaar en de zorg voor de juiste documenten, zijn we naar Denemarken afgereisd.
De dekking vond op de dag van aankomst in Denemarken plaats zonder problemen, dus het tijdstip was ook goed gekozen. Al met al wat betreft timing en toelating in Denemarken best spannend.

13 mei zijn er 1 reu en 6 teefjes geboren, hebben inmiddels allemaal een nieuw baasje.

G-nest, pas geboren

Ons geplande nest 2020/21 ?

Van de nieuwe baasjes van de pups, inmiddels al jongen honden, hebben wij veel goede berichten ontvangen. Onder andere via deze nieuwe baasjes komen aanvragen voor pups voor een volgend nestje. Vanwege deze belangstelling zijn wij voornemens bij de volgende loopsheid van Daisy een nestje te fokken.

De zoektocht naar een passende reu hebben we voltooid, echter maakt de situatie rond COVID het spannend of ten tijde van de loopsheid de dekking kan plaats vinden.

We houden u hier op de hoogte.


Puppy’s geboren

Op 3 oktober zijn er na een soepele bevalling 7 prachtige puppy’s geboren, 3 teven en 4 reuen.

Daisy toont zich een goede moeder, wat er toe leidt dat de puppy’s goed groeien en er voldaan bij liggen.

Alle puppy’s zijn al voorbestemd voor een nieuw baasje.

Voor de stamboom klik hier


Ons geplande nest 2019

De reu welke wij gekozen hebben is Choco, zoon uit onder andere Dashhill en Eendebos lijnen, eigenaar en voorjager A. Simons. Dashhill en Eendebos zijn jaren twee toonaangevende lijnen in Nederland geweest. Honden uit beide lijnen werden en worden in de jacht gebruikt en ook met veel succes op de veldwedstrijden uitgebracht.

Choco is een jonge, mooi stijlvol jagende reu, schuwt geen dekking en heeft in de wedstrijdseizoenen mooi werk laten zien.

De teef is Daisy of the South-West County. Ook in de lijn van Daisy komt Dashhill terug.

Daisy is een fijne hond om mee te jagen en een hond die geen enkele dekking schuwt. In de jacht een waardevolle hond, op de veldwedstrijden zijn de eerste mooie resultaten behaald.

Met het combineren van de kwaliteiten van beide ouderdieren, zijn alle ingrediënten aanwezig om weer goede jacht- en veldwedstrijd- spaniels te krijgen.

Het nestje wordt gefokt conform het rasspecifiek fokregelement van de Engels Springer Spaniël Club Nederland. Op de website van de Engelse Springer Spaniel Club Nederland hebben wij de gegevens voor een trial mating ingevoerd. Onderstaande link laat u de stamboom van de pups van het geplande nest zien:

https://englishspringerspaniel.pedigreedatabaseonline.com/en/trialmating/father=38352/mother=38144


Puppy’s op komst?

Na een aantal verzoeken voor nakomelingen van Ashley hebben wij besloten een nestje te fokken.
Eind april jl. is Ashley gedekt. Drie tot vier weken na de dekking zullen we een echo laten maken om te bepalen of de dekking geslaagd is.
Mocht u interesse in een pup hebben, laat ons dat weten via de contactpagina.
Meer informatie volgt o.a. via de nieuws pagina.

Kennel of the South-West County fokt af en toe een nestje puppy’s.
Op 19 mei 2016 is een mooi nestje geboren van 4 reuen en 3 teven. Inmiddels hebben alle honden een nieuw baasje.
Wij wensen alle nieuwe baasjes veel succes en plezier toe met hun nieuwe aanwinst.
De ouders van de puppy’s zijn:
Wynn of Dashhill, meer informatie en foto:
Ashley, meer informatie:
In de stamboom van de pups komen nationaal en internationaal kampioenen voor.
Wilt u meer informatie, neem contact met ons op middels de contactpagina